Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών Ν.Π.Δ.Δ.

Σήμερα Πέμπτη 10/05/2018 η ΠΔΕ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, εκπροσωπούμενη από την Κεραμιώτου Κυριακή, Πρόεδρο, Παπαγεωργίου Αριστομένη, Αντιπρόεδρο, Μπούρο Παναγιώτη, Γραμματέα καθώς και τον συνάδελφο Αρβανίτη Δημήτρη συναντήθηκε με την υφυπουργό παιδείας κυρία Μερόπη Τζούφη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των παρεμβάσεων του ΠΣΕ-ΝΠΔΔ σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των εργοθεραπευτών στην Ελλάδα αλλά και σε ζητήματα που αφορούν επαγγελματίες που απασχολούνται σε πλαίσια αρμοδιότητας του Υπ. Παιδείας.

Συζητήθηκαν διεξοδικά:

α) Η φημολογούμενη ίδρυση τμήματοςεργοθεραπείας στην ίδια σχολή με το τμήμα ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Εκφράστηκε η θετική άποψη για την προοπτική δημιουργίας ενός ακόμα πανεπιστημιακού τμήματος εργοθεραπείας αλλά παράλληλα και η πλήρης αντίθεση του ΠΣΕ στην ένταξη του σε σχολή μη επαγγελμάτων υγείας.

β) Η απαραίτητη στελέχωση του τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η καθυστέρηση που παρουσιάζεται στον τομέα αυτό. Η υφυπουργός δήλωσε ότι αναζητούνται λύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις

γ) Η εξομοίωση των αποφοίτων του τμήματος ΤΕΙ Εργοθεραπείας με εκείνους του ΠΑΔΑ ώστε να αποφευχθούν καταστάσεις δυσαρμονίας και ανισότητας στο χώρο της Εργοθεραπείας. Η υφυπουργός δήλωσε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για το θέμα αυτό.

δ) Όσον αφορά την Ειδική εκπαίδευση και το σχέδιο νόμου με τίτλο « ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» επισημάνθηκαν θέματα κατ’ άρθρο που αφορούν τους εργοθεραπευτές και χρήζουν βελτίωσης, όπως οι συντονιστές Εκπαιδευτικού έργου με ειδικότητα ΠΕ 29, ο αριθμός θέσεων Εργοθεραπευτών στα ΚΕΣΥ και η συμμετοχή στις ΕΔΕΑΥ. Επίσης η ανάγκη για αύξηση των οργανικών θέσεων Εργοθεραπευτών στην Ειδική εκπαίδευση.

Τέλος η αναγκαία μονιμοποίηση των αναπληρωτών, η επιμόρφωση και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας.

Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις της ΠΔΕ του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών έτυχαν θετικού σχολιασμού από πλευράς της κυρίας Υφυπουργού, η οποία και μας διαβεβαίωσε ότι  θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν οι όποιες περαιτέρω προτάσεις κατατεθούν από τον ΠΣΕ ΝΠΔΔ σε όλα τα ζητήματα που εθίγησαν.

Κατεβάστε το υπόμνημα από εδώ.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ