ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΕ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 6/8/2015 το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών συναντήθηκε με την κα Α. Παπαθανασίου, σύμβουλο του Αν. Υπουργού Υγείας κου Α. Ξανθού. Εκ μέρους του ΣΕΕ παραβρέθηκαν οι: Κυριακή Κεραμιώτου, πρόεδρος, Μαρουλάκης Γεώργιος, ειδ. Γραμματέας και Μπούρος Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ και ο Παραράς Αλέξης, νομικός σύμβουλος του ΣΕΕ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τρία πάγια προβλήματα του κλάδου, η κοστολόγηση της εργοθεραπευτικής συνεδρίας, η δημιουργία ΝΠΔΔ και η ένταξη της εργοθεραπείας στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Η κα Παπαθανασίου δήλωσε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος για την καθιέρωση του όρου "εργοθεραπευτική συνεδρία" και την αποζημίωση αυτής με 15 ΕΥΡΩ, ιδίως ενόψει της σχετικής γνώμης του ΚΕΣΥ, πλην όμως η ικανοποίηση του εν λόγω αιτήματος θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς να θίγεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της αδυναμίας τροποποίησης του προϋπολογισμού για το 2015. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του ΣΕΕ κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξηγήσουν με μια σειρά επιχειρημάτων, ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 17 του ΕΚΠΥ καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ δεν προκύπτει, εφόσον τα ποσά που αποζημιώνονται είναι εκ των προτέρων γνωστά και μη δεκτικά μεταβολής.
Για τη δημιουργία ΝΠΔΔ δήλωσε ότι ο αν. υπουργός είναι θετικός και οι σχετικές διατάξεις θα συμπεριληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Για την ένταξη του επαγγέλματος στα ανθυγιεινά επαγγέλματα πρέπει να γίνει μελέτη του κόστους που θα επιφέρει...
Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον αν. υπουργό κο Α. Ξανθό.