Στις 19-12-2013 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (ΣΕΕ) στο Υπουργείο Υγείας λόγω της άδικης αντιμετώπισης των εργοθεραπευτών ως παρόχων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Κατά την διάρκεια της παράστασης αντιπροσωπεία του ΣΕΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα ΕΟΠΥΥ κύριο Μπέζα. Εκ μέρους του ΣΕΕ παραβρέθηκαν οι: Κυριακή Κεραμιώτου, πρόεδρος, Μαίρη Καραμπέτσου, γεν. γραμματέας, Σταυρούλα Μπακατσή, ταμίας, Παναγιώτης Μπούρος, μέλος του ΔΣ, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του ΣΕΕ, Αλέξης Παραράς. Το βασικό αίτημα του ΣΕΕ υπήρξε η αναμόρφωση του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ δια της καθιέρωσης του όρου της εργοθεραπευτικής συνεδρίας και η κοστολόγηση αυτής έναντι δεκαπέντε (15) ευρώ.

Η ανταπόκριση του Υφυπουργού στο δίκαιο αίτημα του ΣΕΕ υπήρξε κατʼαρχήν θετική, ενώ τις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση. Ο ΣΕΕ δια του Προεδρείου του θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οριστική αποκατάσταση της άδικης μεταχείρισης των εργοθεραπευτών.