ΕΓΓΡΑΦΕΣ στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από τις 25-05-2018 τέθηκε σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων – ΓΚΠΔ (GDPR – EE 679/2016/ της 27ης Απριλίου 2016). Ο κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος. Το Ελληνικό Κράτος προτίθεται να ενσωματώσει στην Νομοθεσία, τον εν λόγω κανονισμό - δείτε το σχετικό νομοσχέδιο (http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=9331).

Η ημερομηνία 25 Μαΐου 2018, αποτελεί την έναρξη της εφαρμογής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ημέρα ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών. Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ, είναι μια συνεχής διαδικασία.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της εφαρμογής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ, συμμόρφωση η οποία επικεντρώνεται σε τρεις τομείς:

  1. Συμμόρφωση ΠΣΕ (έλεγχος και συμμόρφωση διαδικασιών, συμμόρφωση & ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων, εκπαίδευση προσωπικού & ανάπτυξη σχετικής κουλτούρας)
  2. Υποχρεωτικός ορισμός Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ-DPO), καθότι ως ΝΠΔΔ οφείλει να συμμορφωθεί σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ.1 (α) & άρθρο 38 του ΓΚΠΔ
  3. Ενημέρωση των μελών του ΠΣΕ για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν και τις υποχρεώσεις τους, έτσι ώστε να πετύχουν τη βέλτιστη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του ΓΚΠΔ

Ακολουθούν:

  1. Συνοπτικά βήματα συμμόρφωσης Εργοθεραπευτή
  2. Συνοπτικά βήματα συμμόρφωσης με επεξηγήσεις
  3. Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις
  4. Ο κανονισμός ΓΚΠΔ-GKPD
  5. Αρχείο Δραστηριοτήτων - Υπεύθυνοι
  6. Αρχείο Δραστηριοτήτων - Εκτελούντες

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το γραφείο των ΠΣΕ και ΣΕΕ θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα, 11/06/2018.

Εκ της γραμματείας

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κύριο Α. Ξανθό. Εκπροσωπώντας την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών-ΝΠΔΔ, παρέστησαν η πρόεδρος Κυριακή Κεραμιώτου, ο αντιπρόεδρος Άριστομένης Παπαγεωργίου, ο γραμματέας Παναγιώτης Μπούρος και ο νομικός σύμβουλος του ΠΣΕ, κύριος Αλέξης Παραράς.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής:

Περισσότερα...

ΗΠΙΟΝΗ

2ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για το 2ο Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας των Ηλικιωμένων-ΗΠΙΟΝΗ με θέμα "Πρόληψη της Οστεοπόρωσης και των Πτώσεων".

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα τον οδηγό,  την παρουσίαση και την εργοθεραπευτική παρέμβαση.

Γραμματεία

Τα γραφεία του συλλόγου λειτουργούν Δευτέρα και Τετάρτη 6μμ-9μμ.
Γαβριηλίδου 8 & Κωστή Παλαμά

Άνω Πατήσια,στο ισόγειο

δείτε τον χάρτη...

PAGKOSMIA IMERA ERGOTHERAPEIAS 2014 facebook

abc toys

phl banner